Work and Travel Nedir ? Nasıl Başvurulur ?


WORK AND TRAVEL NEDİR ? ŞARTLARI NELERDİR ?

Work and Travel programı Türkiye deki öğrenciler için yasal olarak çalışma hakkı 15 Mayıs itibariyle başlayıp, 30 eylul tarihinde son bulmaktadır. Tercih edeceğiniz işe göre işverenlerin iş başlangıç ve bitiş tarihleri değişiklik göstermektedir. İs bitiş tarihinizden sonra 1 ay travel hakkiniz bulunmasiyla birlikte Amerika hukumeti work and travel ogrencileririnin toplamda 120 gun Amerika sinirlari içinde kalabileceklerine karar vermiştir.


Work and Travel programına katılacak olan öğrencilerin programla ilgili ön araştırmalarını yaptıktan sonra şirket noktasında da araştırma yapmalari gerekmektedir. Amerika da yaşabilinecek sorunları en aza indirmek ve Türkiye deki şirket ve Amerika daki sponsor firmalarının yanı sıra programa katılan öğrencilerin görüşleri de önem arz etmektedir. Work and Travel programına bakış açısı tamamen göreceli olduğunun unutulmaması gerekmektedir.



Work and Travel bazi öğrenciler için cok zorlu geçerken bazilari için essiz bir deneyim olmaktadır.Bunun sebebi öğrencinin work and travel dan beklentisidir.Asla sunu yapmam dediğiniz seyleri bile yapmaniz gerekebilir çektiginiz zorluklar bazen size tatli bile gelebilir.Bu tamamen öğrencinin elindedir ve bunu eğlenceli hale donusturmekte yine öğrencinin elinde.
Unutmayin ki orda geçirdiğiniz günleri belkide birdaha yasama sansiniz olmayacak ve emin olun geri dondugunuzde o günleri cok özleyeceksiniz. Farkinda olmadan ogrendiginiz seyler hayatiniza cok sey katacak.Her sey sizin elinizde.


Work and Travel katılımcıları gerek hayata dair bakış açıları gerekse değer yargılarındaki olumlu değişimler ile daha birikimli, dolayısıyla kendilerine daha fazla güvenen kişiler olarak ülkelerine dönerler. Work and Travel katılımcıları dört ay boyunca Amerika’da çalışarak İngilizce pratik eksikliklerini ortadan kaldırır, böylece İngilizce’yi daha iyi kullanabilirler.Bu durum Ozellikle cv nizi olumlu yönde etkileyecektir. Work and Travel programı ile çalışma imkanı da bulan katılımcılar, program masraflarını çıkarmanın yanında üstüne para da kazanabilmektedir. Böylece para kazanarak Amerika gibi bir çok insanın rüyalarını süsleyen bir ülkeyi gezip görme imkanı bulabilmektedirler.Cunku turist olarak gittiğinizde travel için fazla bir bütçe ayirmaniz gerekmektedir.Ancak orda dolar kazandiginiz için travel sizin için daha uygun hale gelmektedir.

Yorumlar